Ethyleenoxide: recentste geaccrediteerde matrices

Ethyleenoxide: recentste geaccrediteerde matrices

Voor producten die het additief E410 bevatten waarvan bekend is dat het met ethyleenoxide verontreinigd is, kan geen veilig blootstellingsniveau voor de consument worden vastgesteld en bijgevolg kan elk niveau een risico voor de consument inhouden.

Dat hebben de lidstaten op 13 juli 2021 tijdens de vergadering van de crisiscoördinatoren voor levensmiddelen en diervoeders besloten om de follow-up van de waarschuwing voor ethyleenoxide, een giftig, kankerverwekkend en mutageen fumigatiemiddel dat in Europa verboden is, op elkaar af te stemmen.

Sinds juni 2021 zijn er aanzienlijke terugroepingen geweest in verband met de aanwezigheid van ethyleenoxide, vooral van zuivelproducten en ijs, juist vanwege johannesbroodpitmeel als ingrediënt. Kijk op Safety HUD voor realtime monitoring van waarschuwingen over voedselveiligheid en voedselfraude.

Dankzij de juiste technologieën en uitstekende experts kan Mérieux NutriSciences ethyleenoxide en 2-chloorethanol kwantificeren in overeenstemming met de Verord. (EC) 396/2005 op verschillende matrices zoals groentezaden, bakkerijproducten en granen, rijst, noten, peulvruchten, op zaden gebaseerde producten, fruit en groenten, kruiden en specerijen, koffie, gedehydrateerde groenten. Onze deskundigen hebben het toepassingsgebied van de methode uitgebreid tot voedselverdikkers en zuivelproducten.

Wilt u weten hoe over [Post_Title]?

MEER BERICHTEN