Webinar: STEC – Shigatoxine

Het aantal infecties met Shigatoxine producerende Escherichia coli (STEC) is de afgelopen jaren toegenomen. De oorzaak hiervan is onduidelijk, aldus het RIVM. Producenten van levensmiddelen dienen STEC mee te nemen in hun HACCP analyse / HACCP plan zoals vastgelegd in een beleidslijn van de NVWA van 2014 Meer over STEC kunt u lezen in het MxNS kennisblad die hier te vinden is. Zodoende is het belangrijk om onderzoek te doen naar STEC om voedselveiligheid te kunnen waarborgen. 

Webinar STEC | Shigatoxine

Wat dit precies betekent voor producenten is niet altijd even duidelijk. Daarom hebben wij hierover een Webinar georganiseerd over STEC waarop wij ingaan op vragen die hier vaak over gesteld worden:

  • Wat is STEC en hoe gevaarlijk is die bacterie?
  • Hoe kan men voorkomen dat producten besmet raken met STEC?
  • Wat kan er getest worden in het laboratorium en wat moet men testen?

Sprekers

Bart Klomp
Bart Klomp
Manager Sales,
Marketing & Costumer Care
Frank de Bok
Frank de Bok
Microbiologist,
Ph.D

Bekijk nu het Webinar over STEC