Exporteren naar de V.S.: een wereld van regels. Waar begint de reis?
[show_post_categories show=’category’ hyperlink=’yes’]
De FSMA-wetgeving stelt eisen aan de kwaliteit van voedingsproducten. Zo moet een kwaliteitssysteem opgesteld en geverifieerd worden door iemand die gekwalificeerd is: een Preventive Controls Qualified Individual (PCQI). Wat betekent dit voor uw huidige kwaliteitssysteem? Hoe stelt u een PCQI aan, of hoe wordt u zelf PCQI?
Er is meer. Zo bevat de FSMA ook eisen voor de etikettering van producten. De verschillen met de Europese wetgeving zijn groot. Een extra uitdaging zijn de mogelijke verschillen in wetgeving per lidstaat. Een doolhof aan regels, normen en eisen.
Mérieux Nutrisciences wijst u graag de weg door dit doolhof. Experts Esther Baan (Consultant en PCQI-trainer) en Britt van Mensvoort (Labelling specialist) nemen u op dinsdag 21 november om 11.00 uur mee in het Amerikaanse exportproces. In het webinar ‘Exporteren naar de V.S.: een wereld van regels. Waar begint de reis?’ belichten zij belangrijke aandachtspunten uit de wetgeving, behandelen praktijkvoorbeelden en beantwoorden kijkersvragen. U leert in 50 minuten:
- wat FSMA is en waarom het is opgericht;
- wat een PCQI is en doet;
- een aantal eisen die worden gesteld aan etikettering;
- de belangrijkste verschillen in Europese en Amerikaanse wetgeving;
- hoe u een kwaliteitssysteem geschikt maakt voor export naar de VS.
Uiteraard kunt u tijdens het webinar tussendoor vragen stellen. Na dit webinar hebt u een indruk van de regels op uw exportreis naar de V.S. Zorg dat u meer weet over de Amerikaanse foodwetgeving en schrijf u nu in. Deelname is kosteloos. Het webinar is gemakkelijk te volgen vanaf uw eigen werkplek.