[Parent_link]< Terug naar[/Parent_link]
Geur en Smaak
Wilt u inzicht krijgen in de off-flavors in uw producten? Wilt u weten hoe u de organoleptische eigenschappen, de smaak en geur van uw product kunt behouden?
Ongeacht om welke geur- of smaakuitdaging het gaat, Mérieux NutriSciences kan voor u de aromatiserende stoffen en vluchtige verbindingen in voedingsmiddelen, non-food producten en in verpakkingen testen en onderzoeken.
We gebruiken verschillende analysetechnieken, waaronder GC/FID, GC/FPD, GC/MS en chirale gaschromatografie om de aanwezigheid van vluchtige verbindingen en/of aromastoffen te bepalen. Voor onderzoek aan aromastoffen en vluchtige verbindingen gebruiken we extractieprotocollen en analyses die speciaal ontwikkeld zijn voor diverse matrices en aromastoffen.
Kwaliteitsbewaking en houdbaarheid
Onderzoek naar smaakstabiliteit kan aantonen of een smaakstof of een halfproduct het gewenste smaakprofiel behoudt tijdens het productieproces, bijvoorbeeld bij verhitting, sterilisatie of pasteurisatie. U kunt onze analyses ook gebruiken voor uw kwaliteitsbewakingsprogramma door te screenen op smaakverschillen binnen een batch of tussen diverse batches.
Wij verzorgen ook het kwantificeren van vluchtige verbindingen in kruiden- en dieetproducten, smaakstoffen en andere ingrediënten met een mogelijk allergeen effect.
Mérieux NutriSciences voert houdbaarheidsonderzoek uit om de geur- en smaakveranderingen tijdens de verwachte houdbaarheid van het product in kaart te brengen. Dit onderzoek wordt zowel real-time als onder versnelde condities uitgevoerd. Daarnaast kunnen wij u helpen om de echtheid te bepalen van geuren in natuurlijke grondstoffen die in cosmetica, wasmiddelen en voedingsmiddelen gebruikt worden.
Productontwikkeling
Nieuwe smaken ontwikkelen is niet eenvoudig. Onze experts werken nauw samen met onze klanten om te analyseren hoe aroma’s presteren in nieuwe recepturen en geven aanbevelingen om het aromaprofiel van uw product te verbeteren.
Instrumentele analyse van de vluchtige samenstelling is een extra hulpmiddel bij sensorisch onderzoek (link naar Biofortis Research Services). Onze smaaklabs kunnen een aromaprofiel zowel kwantitatief als kwalitatief ontcijferen, de organoleptisch interessante aroma’s identificeren en ze onderscheiden van minder relevante vluchtige componenten.
Evaluatie van productfouten
Mérieux NutriSciences kan voor u off-flavors identificeren met behulp van organoleptische analyses en het screenen op vluchtige verbindingen in allerlei voedingsmiddelen en andere producten. Bij dergelijke analyses kunnen ook microbiologische bederfprocessen aan het licht komen. In dat geval adviseren we verder microbiologisch onderzoek om de bron op te sporen. Is de oorzaak van het probleem eenmaal bekend, dan kunnen onze experts u adviseren over verder onderzoek of alternatieve oplossingen.
Mérieux NutriSciences kan voor u sensorisch onderzoek organiseren met expert panels of consumentenpanels die uw producten proeven en de smaken en off-flavors die ze ervaren gedurende de hele houdbaarheidsperiode beschrijven en kwantificeren, en zo het effect daarvan op de klanttevredenheid meetbaar maken.