[Parent_link]< Terug naar[/Parent_link]
Detectie voedselvirussen
Het risico op besmetting van voedsel met virussen is een groeiend probleem voor de voedingsindustrie. Mérieux NutriSciences kan u helpen om zulke uitbraken te voorkomen met laboratoriumtesten voor de detectie van het Norovirus G1/G2 en het Hepatitis A virus in voedingsmiddelen.
Voedselvirussen zijn een bekende veroorzaker van buikgriep. Voedsel kan besmet raken doordat het bereid wordt door mensen die het virus bij zich dragen of door contact met besmet water.
De meest voorkomende bron van besmetting is het eten van schelpdieren zoals oesters en mosselen die zijn besmet door rioolwater. Andere besmettingshaarden zijn onder andere rauwe groenten en fruit, en salades en desserts die door veel handen gegaan zijn tijdens de bereiding en verder niet verhit worden voor consumptie.
De twee belangrijkste soorten voedselvirussen zijn:
- Norovirussen (of Norwalk virus), die buikgriep veroorzaken
- Hepatitis A virus, dat hepatitis veroorzaakt.
Mérieux NutriSciences maakt gebruik van geavanceerde RT-PCR testmethodes waarmee voedselvirussen snel en nauwkeurig gedetecteerd kunnen worden.
Onze real-time RT PCR-techniek is zeer gevoelig, specifiek, betrouwbaar en snel – en voldoet bovendien aan alle ISO protocollen.
Met deze technieken kunnen we voor u de afwezigheid van virussen bepalen in o.a.:
- zachte groenten en fruit (met name bessen)
- kruiden en specerijen
- tweekleppige schelpdieren (oesters, mosselen, etc.)
- voedselcontactoppervlakken
- kant-en-klare of samengestelde producten (kant-en-klaar maaltijden, sandwiches)
- water