[Parent_link]< Terug naar[/Parent_link]
Analyse GGO’s
Een genetisch gemodificeerd organisme (GGO)is een organisme waarvan het genetisch materiaal veranderd is met behulp van gentechnologie. In veel landen op de wereld bestaat wetgeving om het aandeel GGO’s in voedingsmiddelen te beperken. Dit gaat o.a. vaak over sojabonen en maïs.
fsq_food-gmo_analysis.png
Producenten van voedingsmiddelen en diervoeders worden vaak verplicht te zorgen dat GGO-ingrediënten door de hele productieketen traceerbaar blijven en om de etiketteringseisen voor de producten waarin ze verwerkt worden op te stellen.
Met onze specifieke ervaring in analyse van GGO’s kan Mérieux NutriSciences kwalitatieve en kwantitatieve PCR analyses uitvoeren om onderzoek te doen naar GGO’s in voedingsmiddelen.
Typische matrices:
- additieven
- bakkerijproducten
- peulvruchten
- granen en bijproducten
- maïs en soja
- chocolade
- zoetwaren
- delicatessen
- vlees en bijproducten
- huisdiervoeding
- aardappelen
- rijst
- groenteconserven