[Parent_link]< Terug naar[/Parent_link]
Expertonderzoek
U kunt bij Mérieux NutriSciences terecht voor allerlei soorten expertonderzoek ter ondersteuning van uw voedselveiligheids- en kwaliteitsprogramma’s.
Wilt u proactief omgaan met risico’s? Laat ons uw grondstoffen en eindproducten, laboratoriumsystemen en productieomgeving beoordelen op mogelijke risico’s.
Risicobeoordeling
Een risicobeoordeling is een onafhankelijke beoordeling waaruit u kunt opmaken hoe goed de wettelijk vereiste programma’s in uw fabriek werken. Het gaat dan om uw HACCP-programma, voedselveiligheids- en kwaliteitsprogramma’s zoals verantwoorde productiemethodes (GMP’s), reiniging en desinfectie, training en omgevingscontroles.
All deze systemen moeten er samen voor zorgen dat uw producten veilig zijn, voldoen aan de toepasselijke overheidsregels en aan de verwachtingen van de consument. Het doel van onze beoordeling is om bestaande risico’s in kaart te brengen en aanbevelingen te doen waarmee u uw programma’s en de situatie in de fabriek kunt verbeteren.
Voorkeuring voedselveiligheidssysteem
HACCP-programma’s vormen de basis voor alle voedselveiligheidssystemen. Onze experts kunnen uw voedselveiligheidssysteem doorlichten en samen met u maatregelen nemen om het naar een hoger plan te tillen.
De adviseurs van Mérieux NutriSciences kijken kritisch naar uw huidige systeem en vergelijken het met de streefnorm om te zorgen dat u klaar bent voor een audit. Na een gedetailleerde analyse van mogelijke hiaten, inclusief een beoordeling van uw HACCP-programma, vergelijken onze ervaren adviseurs uw veiligheidsprogramma’s met referentienormen in de industrie zoals SQF, BRC, of een andere sectorspecifieke standaard.
Laboratoriumkeuring
Één ongelukkige rekenfout of onverwachte uitglijer is genoeg om de geloofwaardigheid van uw data en de veiligheid van uw producten te ondermijnen.
Aan de hand van een gedetailleerde hiaatanalyse kunnen we uw laboratoriumkwaliteitssysteem vergelijken met erkende goede laboratoriumpraktijken (GLP’s). Wij beoordelen elk facet van uw interne systeem, van mediumsteriliteit tot datamanagement, en signaleren tekortkomingen die een negatief effect kunnen hebben op het genereren van juiste, betrouwbare gegevens.
Goed opgeleide en kundige laboranten zijn daarbij uw meest waardevolle kapitaal. Wij kunnen voor u een aantal rendabele opleidingsprogramma’s opzetten. Neem contact op om onze folder ‘Voedselveiligheidscursussen’ op te vragen.