[Parent_link]< Terug naar[/Parent_link]

Technische Geschiktheidstesten

De combinatie van verpakkingsmiddel en voedingsmiddel is een harmonisch systeem voor transport, distributie, verkoop, bewaring en consumptie of gebruik van het product door de eindgebruiker. Momenteel moeten verpakkingen en materialen die in contact komen met levensmiddelen duidelijk omschreven eigenschappen en kenmerken hebben en moeten ze voldoen aan eisen die vooral te maken hebben met voedselveiligheid en de gezondheid van de consument.

Geschiktheid voor voedselcontact, maar ook technische geschiktheid zijn fundamenteel voor voedingsmiddelenverpakkingen, met name vanwege de vele functies die deze verpakkingen vervullen:

  • Juiste bewaring
  • Bescherming van het voedingsmiddel
  • Productmarketing en informatievoorziening
  • Koken, verwarmen, invriezen (bij kant-en-klaar producten)

Mérieux NutriSciences biedt een breed scala aan diensten en testen voor het vaststellen van de technische geschiktheid van verpakkingen. Hiermee kunnen verpakkingen beoordeeld worden op een reeks complexe uitdagingen:

  • Migratieonderzoek
  • Fysieke testen en testen van de mechanische bestendigheid om morfologische veranderingen in de verpakking te beoordelen
  • Onderzoek naar de vluchtige organische verbindingen die tijdens het koken in de dampruimte ontstaan
  • Bepaling van temperatuur/wattage en tijd die nodig is om het product op een temperatuur te brengen die geschikt is voor consumptie, om op het etiket te vermelden
  • Testen van de warmteverspreiding in thermische houders
  • Sensorisch onderzoek

Wilt u weten hoe onze [Post_Title] dienst uw organisatie kan helpen?