[Parent_link]< Terug naar[/Parent_link]
Contactmaterialen levensmiddelen
Alle materialen die in contact komen met voedsel moeten zorgvuldig gecontroleerd worden om het risico op besmetting te voorkomen en te zorgen dat aan de gezondheids- en veiligheidseisen wordt voldaan.
Om deze eisen te checken, voorziet de wetgeving in specifieke maatregelen. Alle materialen en voorwerpen die bedoeld zijn om in contact te komen met levensmiddelen moeten voldoen aan EC Verordening 2023/2006 (GMP) en de algemene bepalingen van EC Verordening 1935/2004. Het basisprincipe is dat de materialen die in navolging van GMP geproduceerd worden, voldoende inert zijn om de afgifte van stoffen naar levensmiddelen uit te sluiten, dat wil zeggen in hoeveelheden die:
- de gezondheid van de mens in gevaar zouden kunnen brengen
- een onaanvaardbare verandering in de voedingssamenstelling tot gevolg hebben
- de organoleptische eigenschappen van het product negatief beïnvloeden.
Nalevingsresultaten hebben gevolgen voor de hele productieketen, niet alleen voor de gebruiker die wil weten welk materiaal het best geschikt is voor zijn voedsel, maar fabrikanten hebben ook de taak om veilige materialen te produceren, vervaardigd uit grondstoffen met zo min mogelijk contaminaties.
Mérieux NutriSciences helpt klanten bij het selecteren van de juiste analyses voor grondstoffen, halffabrikaten en eindproducten om te zorgen dat deze aan de verplichte eisen voor toepassing in levensmiddelen voldoen door middel van globale en specifieke migratietesten per type materiaal.
Onderzoek wordt verricht conform wettelijke methoden uit erkende normen (EN, DIN, LMBG, FDA, ISO, etc.) of conform speciaal ontwikkelde en intern gevalideerde methoden.
Ons doel is om oplossingen te bieden aan bedrijven die moeten zorgen dat de materialen die zij gebruiken die in contact komen met levensmiddelen, voldoen aan de lokale regelgeving en om steun te bieden aan bedrijven die geconfronteerd worden met steeds veranderende wetgeving en een vaak complex productieproces.