Hoe kan voorspellende microbiologie bijdragen aan de onderbouwing voor groei van Listeria?

Hoe kan voorspellende microbiologie bijdragen aan de onderbouwing voor groei van Listeria?

Houdbaarheidstermijnen staan onder druk. De uitgroei van Listeria wordt onvoldoende beheerst. Van consumenten kan niet verwacht worden dat zij het gevaar voor Listeria zelf beheersen. De Listeriabacterie komt in veel productsegmenten voor en vormt met name een gevaar voor kwetsbare consumenten, ook wel bekend als YOPI’s (Young, Old, Pregnant, Immunocompromised). Daarom is er bij de bepaling van de THT-datum nadrukkelijk aandacht voor Listeria.

Listeriose uit zich in bloedvergiftiging en/of hersenvliesonsteking. De incubatietijd is tussen twaalf uur en enkele weken. Het sterftecijfer is hoog (30 – 50%) en verklaart de huidige wereldwijde aandacht voor deze bacterie.

Tijdens dit webinar nemen wij u in vijftig minuten mee in de wereld van voorspellende microbiologie op het gebied van Listeria. Specialisten Nine Pijl en Brenda Kerkdijk geven u een inkijk in de interpretatie van voorspellende modellen.

 

  • Introductie: wat is Listeria Monocytogenes
  • Recente recalls/schandalen/waarschuwingen NVWA.
  • Waarom wordt Listeria een groter probleem?
  • Introductie wetgeving (EG 2073/2005)
  • Introductie Infoblad 85 (NVWA, versie 15 september 2017)
  • Twee voorspellende microbiologie modellen.
    • COMBASE
    • FSSP (Food Spoilage and Safety Predictor)

Mérieux Nutrisciences webinar listeria bekijken

Bekijk het webinar

Hoe kan voorspellende microbiologie bijdragen aan de onderbouwing voor groei van Listeria?

MEER WEBINARS

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.


In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services