[Parent_link]< Terug naar[/Parent_link]

Microbiologisch onderzoek water

Mérieux NutriSciences kan een scala aan microbiologische assays uitvoeren om de kwaliteit van water te analyseren. Onze labs voeren routine-analyses uit op drinkwater om de drinkbaarheid te waarborgen en het risico op voedselvirussen te beheersen. Ook testen we proceswater op micro-organismen, hetzij direct hetzij middels filtratie.

Drinkwaterkwaliteit

Is het kraanwater veilig te drinken? Waar ter wereld u ook bent, wij kunnen u helpen deze vraag met vertrouwen te beantwoorden. Onze labs kunnen alle bacteriën die voorkomen in de veiligheids- en volksgezondheidsnormen voor drinkwater detecteren en kwantificeren.

Drinkwaterkwaliteit testen:

  • analyse van drinkwater op drinkbaarheid
  • natuurlijk mineraalwater in pak of fles
  • drinkwater (anders dan natuurlijk mineraalwater) in pak of fles

Detectie voedselvirussen

Het risico op besmetting van voedsel met virussen is een groeiend probleem voor de voedingsindustrie. Voedselvirussen zijn een bekende veroorzaker van buikgriep. Voedsel kan besmet raken doordat het bereid wordt door mensen die het virus bij zich dragen of door contact met besmet water.

Mérieux NutriSciences kan u helpen om zulke uitbraken te voorkomen met laboratoriumtesten voor de detectie van het Norovirus G1/G2 en het Hepatitis A virus in voedingsmiddelen en water.

Legionella preventie in de voedingsindustrie

Veteranenziekte is een ernstige bacteriële infectie van de ademhalingswegen, veroorzaakt door Legionella pneumophila. Deze bacterie gedijt in warm water en wordt verspreid door het inhaleren van besmette waterdamp. Deze waterdamp kan afkomstig zijn van faciliteiten met een hoog risico, zoals koeltorens en watersystemen waarbij nevel ontstaat: douches, jacuzzi’s, fonteinen en stoombaden.

Preventieve maatregelen zijn erop gericht om besmetting te beperken, de ontwikkeling van bacteriën te voorkomen en het Legionella-niveau op kritische plaatsen in de gaten te houden. Mérieux NutriSciences kan u helpen deze risico’s proactief te beheersen met een waterveiligheidsplan. Zo’n plan omvat onderhoud van apparatuur, een monitoringprogramma voor Legionella, en monstername en –analyse. Daarnaast geven wij trainingen en deskundig advies.

Kwaliteitscontrole water

Met de analytische vaardigheden en expertise van onze specialisten kunt u de waterkwaliteitsrisico’s beheersen volgens de wettelijke veiligheids- en volksgezondheidseisen. Als onderdeel van onze Water- en Omgevingsonderzoek (link) voeren wij ook specialistische waterkwaliteitstesten uit op proceswater en industrieel afvalwater.

  • kwaliteitstoleranties voor proceswater in de voedingsindustrie
  • kwaliteitstoleranties voor water in zwembaden en sauna’s
  • water van reagentiakwaliteit – Types I-III, zoals gedefinieerd door professionele organisatie zoals ASTM, CAP, NCCLS, en ACS

Wilt u weten hoe onze [Post_Title] dienst uw organisatie kan helpen?