[Parent_link]< Terug naar[/Parent_link]
Detectie virussen oppervlakte
Bij het testen op virussen geldt dat er geen veilige limiet bestaat: een paar virusdeeltjes zijn al genoeg om een uitbraak bij mensen te veroorzaken.
Voedingsmiddelen en contactoppervlakken zijn zeer complexe matrices. Mérieux NutriSciences maakt gebruik van virusextractietechnieken die zijn geoptimaliseerd voor de eigenschappen van de matrix. Wij leveren een uitgebreid portfolio aan diensten die specifiek betrekking hebben op virusdetectie, van routinechecks tot het trainen van medewerkers die voedsel hanteren zodat ze hygiënisch leren werken.
Jarenlang werd de detectie van virussen in voeding bemoeilijkt door problemen met het propageren van virussen in celkweken. Door de huidige moleculaire technieken is detectie sterk verbeterd. Real Time (RT)–PCR is wereldwijd aan het uitgroeien tot de standaardmethode.
Mérieux NutriSciences heeft snelle en betrouwbare testen voor het Norovirus GI / GII en Hepatitis A in de volgende matrices:
- Drinkwater
- Contactoppervlakken van voedingsmiddelen
Het eerste contact van het virus met het voedsel kan zich op elk punt in de productieketen voordoen (bijv. voor de oogst, tijdens de verwerking of bij bereiding). Mechanismen om de kans op besmetting en de mogelijke gevolgen daarvan in de kiem te smoren moeten prioriteit krijgen. Het is veel beter om preventieve maatregelen te nemen om een virusbesmetting te voorkomen dan om te proberen virussen in voedsel te deactiveren of te verwijderen.
Binnen ons voedselonderzoek en wateronderzoek verzorgen we ook een compleet pakket aan virusdetectietesten.