Home » Analyse en onderzoek » Voedselveiligheid en -kwaliteit » Next Generation Sequencing (NGS)
Next Generation Sequencing (NGS)

Next Generation Sequencing (NGS)

Next Generation Sequencing (NGS)

GLOBALE GENOMICS-OPLOSSING VOOR IDENTIFICATIE EN TYPERING VAN MICRO-ORGANISMEN

Next Generation Sequencing in de agri-foodketen

De opkomst en popularisering van high-throughput sequencingtechnieken, waarmee miljarden basen binnen een paar dagen gesequencet kunnen worden, heeft de afgelopen jaren geleid tot allerlei nieuwe mogelijkheden op het terrein van de genomica. Tweede-generatie sequencingapparatuur, beter bekend als Next Generation Sequencing (NGS)-apparatuur, wordt inmiddels routinematig ingezet. En de technologie staat niet stil: universitaire onderzoekers zijn inmiddels bezig derde-generatie sequencinginstrumenten te ontwikkelen en te testen.

Next Generation Sequencing (NGS) is een innovatieve aanpak.
Met next generation sequencing worden high-throughput DNA sequencing technieken bedoeld, die anders zijn dan de Sanger-sequencingmethode. Er worden miljoenen DNA-strengen tegelijk gesequencet, wat de doorvoer aanzienlijk verhoogt. De voordelen van deze techniek boven de traditionele Sanger-sequencing zijn de grote verwerkingscapaciteit, lage kosten, hoge snelheid en grote gevoeligheid.

NGS high-throughput sequencing kan op technologisch verschillende sequencingplatforms uitgevoerd worden. Er zijn diverse NGS platforms op de markt, die gebruik maken van verschillende chemische stoffen. Mérieux NutriSciences gebruikt geavanceerde Illumina® MiSeq® instrumenten (die de MiSeq® technologie gebruiken), en heeft ervaren microbiologen, moleculair biologen en bio-informatica-analisten in dienst die u de antwoorden geven die u nodig heeft.

Next Generation Sequencing (NGS) technologie heeft een groot aantal toepassingen, waaronder het sequencen van het complete genoom van micro-organismen (Whole Genome Sequencing-WGS) en cultuuronafhankelijke identificatie van microbiële gemeenschappen (Metasequencing / Metabarcoding , shotgun sequencing). De toepassingen voor de voedingsindustrie lopen uiteen van het achterhalen van de bron van een bacteriële besmetting tot het identificeren van bederfveroorzakende gemeenschappen, tot het verifiëren van de herkomst van levensmiddelen.

Wij bieden volledige ondersteuning bij projecten om correcte sequentiëring en bio-informatica-analyses te garanderen.Onze experts werken met u samen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Wij gebruiken de allernieuwste sequencing- en bio-informaticatechnieken om complexe biologische problemen aan te pakken.

Wilt u weten hoe onze [Post_Title] dienst uw organisatie kan helpen?