[Parent_link]< Terug naar[/Parent_link]
Challenge testen
Mérieux NutriSciences gebruikt voorspellende microbiologie om alle theorieën gericht op het voorspellen van het groeiprofiel van een micro-organisme onder door de gebruiker ingestelde condities, bijeen te brengen.
Bij deze manier van werken wordt een groeiprofiel gerelateerd aan elke mogelijke combinatie van interne (bijv. pH, wateractiviteit, conserveermiddelen) of externe (bijv. vochtigheid, licht, temperatuur) parameters.
Onze predictieve microbiologie komt van pas bij het:
- creëren van een nieuw product of het aanpassen van de receptuur van een bestaand product
- beoordelen van bederf of pathogene risico’s
- beperken van kosten en lengte van experimenteel onderzoek met doelgerichtere analyses
- bepalen van de optimale microbiologische veiligheidsintervallen en kritische controlepunten die in het HACCP-proces dienen te worden opgenomen
Challenge testen die in een laboratorium worden uitgevoerd kunnen helpen om de microbiologische kwaliteit en veiligheid van uw producten te waarborgen. Bij deze experimentele techniek wordt een product geënt met een bekende concentratie van een micro-organisme. Vervolgens wordt de ontwikkeling daarvan gevolgd volgens een specifiek protocol, zoals het standaardprotocol van de NACMCF.
Onze challenge testen hebben de volgende voordelen:
- bewijs van remmende werking op bederfveroorzakende organismen door product-eigen factoren
- classificatie van producten naar risico op groei van pathogenen
- beoordeling van risico’s en bepaling van kritische controlepunten binnen HACCP
- vaststellen van criteria voor acceptabele niveaus van pathogene indicatorbacteriën