WEBINAR: Exporteren naar de V.S.: een wereld van regels. Waar begint de reis?
[show_post_categories show=’category’ hyperlink=’yes’]
Op 4 januari 2011 ondertekende Obama de Food Safety Modernization Act (FSMA). Het doel? De volksgezondheid in de Verenigde Staten beter beschermen. Sindsdien moeten voedingsmiddelenbedrijven die exporteren naar de Verenigde Staten voldoen aan de FSMA-wetgeving.
De FSMA-wetgeving stelt eisen aan de kwaliteit van voedingsproducten. Zo moet een kwaliteitssysteem opgesteld en geverifieerd worden door iemand die gekwalificeerd is: een Preventive Controls Qualified Individual (PCQI). Wat betekent dit voor uw huidige kwaliteitssysteem? Hoe stelt u een PCQI aan, of hoe wordt u zelf PCQI?
Er is meer. Zo bevat de FSMA ook eisen voor de etikettering van producten. De verschillen met de Europese wetgeving zijn groot. Een extra uitdaging zijn de mogelijke verschillen in wetgeving per lidstaat. Een doolhof aan regels, normen en eisen.
Mérieux Nutrisciences wijst u graag de weg door dit doolhof. Experts Esther Baan (Consultant en PCQI-trainer) en Britt van Mensvoort (Labelling specialist) nemen u mee in het Amerikaanse exportproces. In het webinar ‘Exporteren naar de V.S.: een wereld van regels. Waar begint de reis?’ belichten zij belangrijke aandachtspunten uit de wetgeving, behandelen praktijkvoorbeelden en beantwoorden kijkersvragen. U leert in 50 minuten:
- wat FSMA is en waarom het is opgericht;
- wat een PCQI is en doet;
- een aantal eisen die worden gesteld aan etikettering;
- de belangrijkste verschillen in Europese en Amerikaanse wetgeving;
- hoe u een kwaliteitssysteem geschikt maakt voor export naar de VS.